Juhla- ja tapahtumasuunnittelu sekä toteutus

Onnistuneet juhlat

 

Olet saanut käsiisi oppaan, joka käsittelee juhlien järjestämistä. Oppaassa käsitellään suunnittelun ja toteutuksen eri vaiheita. Tulemme kertomaan asioita, joita tulisi huomioida suunnittelussa, jotta toteutus olisi mutkattomampaa. Aikataluttaminen sekä esivalmisteluiden huomioon ottaminen suunnitelmaa tehdessä, tulevat auttamaan sinua merkittävästi toteutuksessa. Resurssit, budjetti ja aikataulu muodostavat niin sanotusti rungon, jonka ympärille juhlat rakentuvat. Sinä valitset rungosta määräävän tekijän. -Tämän oppaan auttaessa Sinua juhlajärjestelyissä.

 

Miksi tällainen opas on kirjoitettu? Lyhyesti ilmaistuna siksi, että juhlien järjestäminen yleensä vaatii runsaasti suunnittelua ja vie paljon aikaa. On paljon asioita, joita ei muisteta tai välttämättä edes ymmärretä ottaa huomioon suunnittelussa. Juhlapäivän varsinainen aikatauluttaminen on tärkeää itselle niistä asioista, joita tulee tapahtumaan ennen vieraita sekä heidän ollessa paikalla. Pienellä unohduksella saattaa olla suuri vaikutus sinulle tärkeään päivään. Tämän oppaan tarkoitus on helpottaa taakkaasi.

 

Usean vuoden kokemuksella juhlien ja tapahtumien järjestämisestä haluamme jakaa kokemiamme asioita kanssasi, jotta sinä onnistut varmasti. Mikäli sinulle herää kysymyksiä ja kaipaat apua juhlien suunnittelussa tai järjestämisessä, voit ottaa yhteyttä meihin. Tämän oppaan hinta sisältää neuvontaa ja vinkkejä, joita saat lisää ottamalla yhteyttä lopussa olevaan sähköpostiosoitteeseen. Kun sinä onnistut, mekin onnistumme.

Autamme mielellämme kaiken kokoisissa asioissa.

Määräävät tekijät

 

 

Määrääviä tekijöitä ovat muun muassa budjetit, resurssit sekä aikataulut. Edellä mainitut tekijät eivät suinkaan ole ainoita, mutta suurimpia ja vaikuttavampia, siksi olemme halunneet nostaa ne esille ja keskittyä niihin.

 

Miten määräävät tekijät vaikuttavat? Määräävät tekijät kertovat kokonaisuuteen vaikuttavia asioita. Mitä olet valmis maksamaan? Kenen tai keiden kanssa olet toteuttamassa?  Milloin ja missä?

 

Avasimme nämä määräävät tekijät yllä kysymyksin, nyt sinun on helpompi huomata kokonaisuuteen vaikuttavat tekijät. Kun käytössäsi on pieni budjetti, silloin se on määräävä tekijä ja aikataulussa sekä muissa asioissa tulee todennäköisesti joustaa. Jos taas aikataulu on määräävä tekijä, tulet huomaamaan jouston tarvetta budjetissa ja muissa resursseissa. Muut rajalliset asiat, kuten suunnitteluun ja toteutukseen osallistuvat tekijät laittavat yleensä budjetin sekä aikataulun moneen kertaan uusiksi.

 Esimerkki 1. Suunnittelet juhlia, jotka ovat kuuden kuukauden päästä. Etsit tarkoitukseesi sopivan juhlatilan, muttet tee siitä varausta, koska harkitset asiaa vielä. Menet myöhemmin varaamaan sitä, mutta se ei enää olekaan saatavilla.

Estääksemme yllä mainitun esimerkin kannattaa tehdä alustava varaus tai vähintäänkin näyttää kiinnostus tilasta sen vuokraajalle. Tällöin vuokraaja ilmoittaa muille kiinnostuneille, että odottaa vahvistusta teiltä.

 

Välttääksemme mainittuja varjopuolia, tulee suunnittelu aloittaa ajoissa ja on otettava avuksi yksinkertainen tehtävälista. Tehtävälista selkeyttää asiat, jotka tulee hoitaa, voit esimerkiksi numeroida tehtävät tärkeysjärjestyksessä. Tehtävälistaa suositellaan, kun asioita on paljon hoidettavana tai järjestäjiä on useampi.

 

 

 

Tehtävälista

 

Tehtävälista on lista asioista, joita pitää hoitaa. Siitä on hyötyä monessa eri asiassa, kuten esimerkiksi aikarajojen kiinni pitämisessä. Tärkeää on itse pysyä perillä siitä, mitä on tekemässä ja milloin asian viimeistään on oltava hoidettuna.  Jos juhlia on järjestämässä useampi henkilö tai taho, tehtävälista kannattaa suunnitella ja säilyttää päivitettynä kaikilla osapuolilla. Tällöin ajantasainen tieto kulkeutuu kaikille.

Tilaisuuden luonteen mukaan tehtävälistaan voi merkitä seuraavia kohtia; budjetti, tarjoilut, juhlatila, somisteet, ohjelmanumerot, henkilöstö, majoitukset, kyyditykset, vieraiden lukumäärä ja siivoukset sekä alku- ja loppuvalmistelut.

Tehtävälista kannattaa laatia niin, että se on mahdollisimman selkeästi luettavissa sekä ymmärrettävissä. Suosittelemme, että kaikki tarvittava tieto löytyisi yhdestä paikasta, josta se olisi helppo tarkistaa.

 Esimerkki 2. Järjestät tilaisuuden 50 hengelle, jossa on tarjolla illallinen. à Merkitse tehtävälistaan ’illallinen’, siihen osallistuvien lukumäärä ’50’ sekä budjetista varattu osuus illalliseen ’2000 €’ jaettuna osallistujien lukumäärällä, 2000/50 = 40 €. Tällä tavoin saat selkeämmän käsityksen käytettävissä olevasta budjetista sekä hahmotat vieraan niin sanotun hinnan.

Yllä mainitun esimerkin avulla voit laskea muitakin vieraisiin liittyviä kuluja. Selkeällä henkilöhinnalla on huomattavasti helpompi pyytää tarjousta muun muassa ruokailuista ja majoituksista.

Esimerkki 3. Valmispakettihäät; tämä esimerkki perustuu hintoihin, joihin olen itse törmännyt. Kustannusarvio ruoasta on noin 40 €/hlö, majoitus 100 €/hlö + mahdolliset juomat valmiissa paketissa voivat kustantaa 20–30 €/ hlö. Arvio pyöristys yhteensä 180 €/ hlö. Häät sadalle hengelle voi siis maksaa 18 000 euroa. Joissain tapauksissa ruoan hinta sisältää tilavuokran, mutta ei ole tavatonta, että siitä veloitetaan erikseen. Soistuksia ja muuta valmisteluita vaativasta tilasta veloitetaan usein, miten vielä erikseen. Tällaisen hinnat liikkuvat sadoista tuhansiin euroihin.

Huomaa, että tämä laskelma-arvio ei sisällä muun muassa seuraavia asioita; ohjelmanumerot, kyyditykset, valokuvaaja, kutsut ja niin edelleen. Tosin yleensä ruoan hintaan on laskettu mukaan riittävä määrä henkilökuntaa, joten siitä ei tällaisessa tapauksessa tarvitse huomioida.

 

Budjetti

 

Onko budjetti selvillä? Jos on, voit merkitä sen heti tehtävälistan kärkeen. Suosittelemme merkitsemään noin 10 prosenttia vähemmän käyttöön varatusta budjetista, koska näin vältytään todennäköisemmin budjetinylitykseltä eivätkä pienet lisäkulut yllätä.

Esimerkki 3. Olet varannut hääjuhliisi 15 000 €, tästä summasta 10 % on 1 500 € eli merkitse budjetiksi 13 500 €. Nyt sinulla on 1 500 € ’’pelivaraa’’.  Hyödynnä tätä päinvastoin, kun merkitset tehtävälistaan kuluja. Merkitse arvioidut kulut siis hieman ylläkanttiin.

Missä haluat juhlia? Mitä edullisempi juhlatila, sitä todennäköisemmin se ei sisällä mitään muuta, kuin itse tilan. Juhlatilaa miettiessä kannattaa harkita tarkkaan, sillä se voi olla yksi suurimmista menoeristä. Juhlatilan valintaan kannattaa kuitenkin käyttää aikaa huolella. Tulemme myöhemmin oppaassa kertomaan miksi. Oman ajan käyttö juhlia järjesteltäessä on usein hyvin rajallista, varsinkin perheellisillä ja työssäkäyvillä henkilöillä. Ilman varsinaista suunnitelmaa on hyvin vaikea arvioida sitä, mitä kannattaa missäkin vaiheessa tehdä. Suunnitteluvaiheessa kannattaa huomioida niin paljon kuin mahdollista muun muassa tarjoiltavien valmistukseen käytettävää aikaa, jos siis päädyt valmistamaan tarjoiltavat itse.

Lähestulkoon kaiken tarvittavan tarjoiluista somisteisiin voi vuokrata tai ostaa kotiin, mutta onko niistä aiheutuva vaiva sen arvoista, jos voisit saada ne samaan pakettiin vuokrattavan juhlatilan kanssa? Vuokrauksesta ja lainaamisesta aiheutuu yleensä paljon autoilua, kun joutuu hakemaan asioita sovittuihin aikoihin. Vuokraamot palvelevat jokainen oman aikataulunsa mukaan, joten sekin tuo jo lisähaastetta.

 

 

Jos päätät vuokrata juhlatilan joltain toimijalta, ota huomioon, että et todennäköisesti pääse osallistumaan tarjoiluihin laisinkaan. Yleensä näissä tilanteissa on toimijoilla valmis menu, jota tarjoavat ja usein muutoksia tehdään vain ruoka-aineallergioiden perusteella. Tällaisella toimijalla tarkoitetaan tilaa, joka toimii hotellin tai muun majoitusta sekä ravintolatoimintaa harjoittavan liikkeen yhteydessä.

Olemme käyneet läpi, että voit tehdä kokonaan itse tai ulkoistaa kaiken, mutta on olemassa mahdollisuus rakentaa juhlat hyödyntämällä eri toimijoita. Tähän päädyttyäsi suosittelen palkkaamaan henkilön, joka omaa oikeanlaiset kontaktit ja kykenee neuvottelemaan tarjouksista. Voit siis vuokrata juhlatilan, joka sallii ja mahdollistaa ruokapalveluiden tilaamisen muualta eli voit valmistaa osan tarjoiltavista itse ja tilata osan muualta. Tapauskohtaisesti tällaiset juhlatilat eivät ole anniskelualuetta, joten asiakkaalla on oikeus tarjoilla vierailleen alkoholia, mutta tilaisuuden täytyy tällöin luokitella yksityiseksi ja nämä asiat tulee aina varmistaa tilan haltijalta!

Minkä kokoisista juhlista on kyse? Onko juhlat ainoastaan pienelle piirille, ystäville vai sallitaanko kutsussa myös avecit ja lapset? Kun lähdetään laajentamaan kutsuvieraslistaa, alkaa juhlille sen myötä kertyä lisää hintaa. Tarjoiluihin varattu budjetti kannattaa jakaa henkilömäärällä, siten on helpompi laskea todellisuutta vastaava menekki, kuten aiemmin kerroimme.

 Suositellaan varattavaksi noin 350 grammasta 400 grammaan ruokaa per henkilö, josta hieman alle puolet olisi proteiinia, kun loput taas koostuisivat lisukkeista. Hyvä määrä keittoa on noin kolme desilitraa, keitolle kannattaa varata kaveriksi esimerkiksi leipää muutama viipale per vieras.

Mitä enemmän on vieraita tulossa, sitä enemmän erityisruokavaliot yleensä lisääntyvät. Kutsussa kannattaa pyytää tieto osallistumisesta sekä mahdollisista ruoka-aineallergioista. Tulee myös huomioida, että juhlien lapsivieraat tuskin arvostavat aikuiseen makuun suunniteltua illallista, puhumattakaan yleisesti vieraiden makutottumuksista.

Jos kuunneltaisiin kaikkia vieraita, olisi tarjoilupöytä loputon. Lapsivieraita voi huomioida todella yksinkertaisilla ruoka-annoksilla, sillä mausteiset ja erikoisuudet eivät yleensä ole heidän makuunsa.

Buffetillallisista näkemyksemme on, että mahdollisimman monet ruoka-aineet pidetään toisistaan erillään. Esimerkiksi kastikkeet pidetään erillään lihoista ja tomaatit pois salaatista. Kastikkeet, tomaatit, mausteet ynnä muut vastaavat ovat hyviä lisukkeita sekä tuovat lisäksi runsautta pöytään.

Vieraiden viihtyvyys on tärkeä osa onnistunutta juhlaa. Ohjelmanumeroiden lista on loputon ja valinta varmasti vaikea. Taataksesi vieraidesi viihtyvyyden, kannattaa käyttää aikaa pelien, kisailujen sekä leikkien valintaan. Omiin juhliin on mahdollista hankkia esiintyjiä soittamaan, laulamaan sekä kertomaan stand up:ia ja esimerkiksi taikuri taikomaan, tai miksei baarimikko pitämään drinkkikoulua.  Kun vieraiden joukossa on paljon eri ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia henkilöitä, tulee ohjelmanumerot harkita tarkkaan. Toinen mielellään istuu ja kuuntelee esiintyjiä, kun toinen taas olisi mielellään esillä ja äänessä. Tässäkään tilanteessa ei voi kaikkia vieraita täydellisesti miellyttää, mutta monipuolisuus on hyvästä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Juhlat kotona

 

Varaa riittävästi aikaa suunnitteluun. Älä tee hätiköityjä päätöksiä tai lukitse suunnitelmia liian aikaisin. Alustavia varauksia voi ja kannattaakin tehdä esimerkiksi pito- ja catering-palveluista, mikäli aiot sellaisia käyttää. On erityisen tärkeää, että huomioit asioita useista eri näkökulmista.

Mikäli aiot järjestää juhlat ulkona, tulee varautua säähän. Voit tarkastella aiempien vuosien säätiedotteita sekä katsoa pitkän aikavälin sääennusteita ja tehdä johtopäätöksiä. Vieraskutsut tulee lähettää hyvissä ajoin ja tällöin on hyvin mahdollista, että sääennusteet tulevat muuttumaan. Siksi onkin hyvä varautua siihen, että vieraat voi tarvittaessa siirtää sisätiloihin tai vähintäänkin katoksen alle suojaan. Katoksia sekä paviljonkeja voi vuokrata tai jopa lainata esimerkiksi tutuilta ihan sopuhintaan, ellei ole aikomusta ostaa omaksi sellaista.

Juhlan aihe sekä teema tulee olla selkeä ja käydä ilmi myös kutsusta. Tapauskohtaisesti kutsuja voi lähettää jopa kaksikin kappaletta.

Ensimmäinen kutsu voidaan lähettää, kun juhlan aihe sekä päivämäärä on selvillä, yleensä jo useita kuukausia ennen juhlia. Tässä kutsussa voi pyytää ilmoittautumista sekä mahdollisia ruoka-aineallergioita. Tämä kutsu voidaan lähettää sähköisesti esimerkiksi viestillä tai sähköpostilla. Voit myös mainita kutsussa, että virallinen kutsu tulee postitse muutamaa viikkoa ennen juhlapäivää. Toisen kutsun voi lähettää näiden kutsujen ilmoittautumisten perusteella tarkempine tietoineen, esimerkiksi päivän aikataulutus ja ohjelmat sekä mahdollisen pukukoodin. Varaudu kuitenkin siihen, että kaikki vieraasi ei välttämättä innostu vaikkapa 80-luvun teemasta niin paljon, että hankkisi asun juhliasi varten.

Kun valtaosa on ilmoittautunut ja olet saanut tietoosi vieraiden mahdollisia erityisruokavalioita, voit alkaa suunnittelemaan menua. Teetkö kaiken itse, tilaatko catering-palvelun vai 50/50?   

Catering yrityksillä voi olla paljon tilauksia etenkin kesäisin, koska on paljon suuria juhlia sekä pikkujoulukautena, kun yritykset juhlivat päättyvää tilikautta tai esimerkiksi onnistunutta vuotta. Tämän vuoksi tulee olla ajoissa liikkeellä, jotta et myöhästy ja saat kilpailutusmahdollisuuden. Jos päätät toteuttaa tarjoilut kokonaan itse tai osittain, kannattaa suunnitella se niin, että voit tehdä mahdollisimman paljon esivalmisteluita ennen juhlia. Ruoat säilyvät pitkään ja tuoreina pakastettuina, joten tätä kannattaa hyödyntää esimerkiksi leivonnaisissa ja ruoissa, joiden valmistus vie paljon aikaa.

Ei ole suotavaa rehkiä siivouksissa juhlia edeltävänä päivänä, koska se on kuormittavaa niin henkisesti, kuin fyysisestikin. Siivouspalveluita voi ostaa edullisestikin ja hyödyntää niistä aiheutuvia kustannuksia kotitalousvähennyksissä veroilmoitusta tehdessä. Yleensä kannattaa tehdä perusteellisempi siivous esimerkiksi viikkoa ennen ja pitää koti puhtaana sekä yleisilme kunnossa pitkin viikkoa. Näin vältyt ylimääräiseltä stressiltä ja väsymykseltä. Juhlia edeltävät päivät ovat hyvin hektisiä, joten älä sovi mitään ylimääräistä niihin. Suurimmat juhlat, kuten häät, valmistujaiset, lakkiaiset sekä rippijuhlat sisältävät usein myös henkilökohtaisia valmisteluja, kuten kampaajalla ja meikkaajalla käyntiä.

Jos sinulla ei ole riittävää määrää astioita, emme suosittele hankkimaan ainakaan omaksi vain yksien juhlien vuoksi, vaan kannattaa selvittää olisiko niitä mahdollista vuokrata. Kertakäyttöisiä astioita on saatavilla niin laaja valikoima, että varmasti löytyy juhliesi teemaan sopivat. Astiastoa kannattaa varata vähintään 2–3 kappaletta jokaista vierasta kohden, sillä moni saattaa haluta hakea lisää ruokaa puhtaalle lautaselle. On myös miellyttävämpää syödä suolainen ja makea eri lautasilta. Kertakäyttöisillä astioilla voi säästää ihan valtavan määrän aikaa, kun ei tarvitse tiskata tai alkaa tekemään tarkistuslaskentoja niiden riittävyydestä.

Koristelutkin kannattaa pitää maltillisena, liian sekava ei ole enää juhlava. Valitse yhteensopivia värejä ja materiaaleja. Älä turhaan somistele paikkoja, joihin vieraat eivät mene. Vieraat saavat ensivaikutelman jo eteisestä, joten naulakko- ja laskutilaa on oltava.

Talonväen kengät ja vaatetus olisi hyvä olla esimerkiksi kaapeissa. Osa vieraista pukee ja riisuu kenkiä istuen, joten tämä tulee myös huomioida. Wc-tilasta kannattaa tehdä viihtyisä vaikkapa kukilla, kynttilöillä, huonetuoksulla sekä puhtailla tekstiileillä. Huolehdi, että paperia on helposti saatavilla ja löydettävissä tarvittaessa lisää.

Kukkia tai kukka-asetelmia ei suosita hamstrattavaksi, koska lähes poikkeuksetta niitä tuodaan lahjaksi. Varmista lahjakukille riittävästi maljakoita ja aseta ne helposti saataville.

Kaikki muukin, missä on mahdollista ennakoida niin tee se, koska ikinä ei voi olla liian varma. Vieraita saapuu omia aikojaan, ilmoitetusta aikataulusta huolimatta, joten varaudu tarjoamaan esimerkiksi alkumaljaa tai vieraskirjan täyttöä ajankuluksi, jotta saat toteuttaa loppusilauksia rauhassa. Turha häärääminen kannattaa jättää mahdollisimman vähäiseksi, että tunnelma pysyy rentona, eivätkä vieraat koe oloaan epämukavaksi.

 

 

 

Vuokrattu juhlatila

 

Hyvä juhlatila on oikeasti etsittävä ja löydettävä. Suomessa on valtavasti paikkoja, jotka soveltuvat juhlatiloiksi, mutta ne eivät välttämättä ole yleisessä tiedossa. Syitä on monia ja niitä on ihan turha lähteä pohtimaan. Sekä yritykset, että yksityiset henkilöt ovat valmiita vuokraamaan tilojaan, mutta tätä täytyy vain osata kysyä sekä olla valmis neuvottelemaan. Pelkän juhlatilan vuokraaminen tuo mukanaan todella paljon tekemistä muun muassa tavaroiden kuljettamista, siivoamista ja mahdollisesti myös lisäkustannuksia.

Esimerkiksi taloyhtiöillä ja jopa kunnilla on tarkoituksiin soveltuvia huoneistoja ja rakennuksia, mutta ne eivät aina ole julkisessa tiedossa ja tällöin emme välttämättä osaa edes ajatella asiaa. Juhlatilaa vuokrattaessa hyvin helposti tulee tartuttua siihen ensimmäiseen vaihtoehtoon, vaikka hinta olisi korkea, koska pelätään, että oikeanlaista tilaa ei löydetä ajoissa.

Millainen on hyvä juhlatila? Sijainti, kulkuyhteydet ja helposti muokattavissa oleva tila on merkittävämpiä asioita tilaa valitessa. Paras tapa on varata aikaa ja lähteä itse paikanpäälle tarkastelemaan. Kuvista on hyvin hankala saada selkeää mielikuvaa siitä, millainen tila todellisuudessa on ja miten se on muokattavissa tarpeisiisi. Menemällä paikanpäälle saat myös käsityksen siitä, miten helposti (tai vaikeasti) saapuvat vieraasi pääsevät ja löytävät perille. Muutama opasviitta voi joskus olla tarpeen. Miljööllä on vaikutusta, sillä vieraasi muodostavat mielikuvaa juhlistasi jo heti saapuessaan perille. Mieti onko mahdollista koristella pihaa esimerkiksi kasveilla tai ulkotulilla helposti, mikäli sellaiselle tulee tarvetta tai onko pihapiirissä esimerkiksi muita rakennuksia, joita voisit hyödyntää, kuten kotaa, katosta tai puutarhaa pöytineen.

Eri vuokratilat sisältävät eri asioita, kuten tilat ruoan valmistukseen, kylmäsäilytykseen, yöpymiseen ja niin edelleen. Kaikkia asioita on täysin mahdotonta lähteä listaamaan, koska jokaisella on omat tarpeensa ja kriteerit siihen, millaista tilaa haetaan. Kannattaa siis lähteä liikkeelle sillä, että listaat yksinkertaisesti ja pääpiirteisesti tärkeimmät asiat. Muun muassa henkilömäärä noin, yöpyminen, keittiötilat, ruokailutilat, tanssilattia, esiintymislava, pukeutumishuone ja niin edelleen. Listaa vain niitä asioita, joita koet tarpeelliseksi.

Mikäli aiot hankkia tarjottavat catering- tai pitopalvelun kautta, et todennäköisesti tarvitse keittiötilaa, mutta kylmäsäilytys mahdollisuus olisi hyvä olla. Tästä kannattaa keskustella kuitenkin pitopalvelun kanssa.

Juhlapaikkaan voi hyvin myös sisältyä esimerkiksi astiasto, pöydät, istumapaikat ja esimerkiksi pöytäliinat tai tila voi ihan hyvin olla ainoastaan vain tila, jolloin vuokraajan tulisi lisämaksusta tai kokonaan itse hankkia tarvitsemansa kalusto.

 

 

 

 

Valmis paketti

 

Ammattitaidolla järjestetyt juhlat. Tämä vaihtoehto saattaa olla sopivin, jos et ole aiemmin ollut mukana järjestämässä juhlia tai teet sitä niin usein, että kaipaat uutta näkökulmaa tapahtumiisi, tai ehkä olet arjessa jo muutenkin kiireinen. Voit esimerkiksi palkata juhla- ja tapahtumasuunnittelijan, joka hoitaa lähes kaiken haluamasi puolestasi tai sovitusti hoitaa vain tiettyjä asioita, joihin resurssisi ei välttämättä riitä. Hän antaa neuvoja sekä vinkkejä suunnitteluun ja järjestelyihin liittyen sekä tukee järjestelyiden ja suunnittelun eri vaiheissa.

Hän voi muun muassa tarvittaessa etsiä ja vuokrata tilan omien kontaktiensa kautta puolestasi sekä hoitaa somistuksien vuokrauksen ja tilaukset tarjoiltavista catering- tai pitopalvelun kanssa. Suunnittelijoilla on paljon kontakteja tilanhaltijoihin, jotka vuokraavat tiloja sekä muihin toimijoihin, joiden osaamista voidaan hyödyntää juhlien järjestelyissä. Suunnittelijat eivät yleensä ole nimensä mukaisesti pelkästään suunnittelijoita, vaan he ovat eri aloilta kouluttautuneita henkilöitä, joilla on valtavasti kokemusta käytännön asioista. Sen lisäksi, että voit tilata suunnitelman voit myös palkata heitä töihin juhlaasi, jotta sinun ei tarvitse kantaa vastuuta vaan voit osallistua juhliin vieraiden lailla. Palkattu henkilö voi esimerkiksi tiskata, pitää siisteyttä yllä, varmistaa ruoan riittävyyden, ohjata vieraita ja esiintyjiä sekä juontaa ohjelmanumeroita.

Juhlasuunnittelija voi myydä myös valmiita paketteja, joihin kuuluu tilan vuokraaminen, tarjoilut, somistukset ja ohjelmanumerot sekä siivoukset kaikkine muine palveluineen. Tällaisia paketteja on mahdollista muokata usein asiakkaan toiveiden mukaan juuri heille sopiviksi.

 

 

Kiitos, että luit oppaan. Olisi hienoa kuulla palautetta sinulta, jotta voimme tarvittaessa kehittää opastamme seuraaville asiakkaillemme. Jäikö mielestäsi jotain puuttumaan tai olisitko halunnut selkeämmän tai laajemman vastauksen sinua askarruttavaan aiheeseen.

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse santeri@sinfo.fi

Me autamme mielellämme kaiken kokoisissa asioissa.

Luo unelmiesi tilaisuus henkilöstöllesi tai asiakkaillesi yhdessä suunnittelijan kanssa.
 Pyydä tarjous yhteystiedot-välilehdellä olevalla lomakkeella tai sähköpostitse.
Odotamme innolla, että saamme auttaa sinua toteuttamaan unohtumattomia elämyksiä.

 

Juhli henkilökohtaiset onnistumisesi ainutlaatuisella tavalla.
Tarjoamme suunnittelua kihlajaisiin, ylioppilas-, 
syntymäpäivä- sekä muihin juhliin ja tärkeisiin hetkiin elämässäsi.
Jätä juhlien järjestely meille, jotta voit keskittyä nauttimaan täysillä näistä unohtumattomista hetkistä. 
Suunnittele unelmiesi häät kanssamme ja jätä yksityiskohdat meille, jotta voimme luoda juuri Teidän näköisenne päivän.
Pyydä tarjous yhteystiedot-välilehdellä olevalla lomakkeella tai sähköpostitse.